Matte kan en massa namn på fåglar. För mig e de  kanske lunch, lite för stor, eller läskig.

I alla fall så säger hon att Bo Fink har kommit. Vet inte vem det e.

Och fru Koltrast e här, herr Koltrast har varit här hela vintern. Matte matar dem och jag kikar bara på, för de e lite för stora och tjatar väldigt när jag tassar förbi.

I stora granen, som jag brukar klättra lite i, e det två stora läskiga som slår med vingarna o bråkar o ho hooar.  Matte säger att de heter Ringduva.

Annars e det väldigt mycket program på min katt TV nu. Hela dagarna flyger de kors och tvärs. Små grå och svarta, matte säger att de heter Tita, och större gulrandiga som heter Gulsparv, några gröna som heter Fink och mesar i olika färger och storlekar. De finaste heter Stjärtmes, ser goda ut*slickar morrisarna*

Och en Rambopippi, säger matte att det e.  Heter Nötväcka men den e ilsken och jagar bort alla andra från maten. Rena flyganfallen.

Och ibland kommer Ekorren också. Den tjatar jag på, för den e för kvick, hinner inte i kapp. Och så e den oschysst som klättrar i rönnen som jag inte kan hoppa upp i. Ramlar bara ner, grenarna e fel, alldeles för tunna.

De jag inte alls tycker om e skatorna. De retas och e många, en hel familj. Matte gillar dem, säger de e vackra och kloka.

Här kollar jag gränsen till min tomt.

Och så har jag arbetat lite på kontoret.

Annons